Studio monitoring: Altijd het beste geluid produceren 

Wil je de studio monitoring verbeteren? Dan kun je veel verschillende producten aanschaffen om dit te realiseren. Verschillende monitoren zorgen er namelijk voor dat je een betere mix hebt en hierdoor indruk kunt maken op iedereen die jouw studio bezoekt. Er zijn veel verschillende winkels die jou van de beste apparaten kunnen voorzien. Een van de mogelijke winkels is I4 Studio. Alleen moet je nog wel weten wat je allemaal kunt bereiken met deze apparaten voordat je erin gaat investeren. 

Studio monitoring zorgt voor veel gebruiksgemak 

Studio monitoring wordt gebruikt om een volledige frequentie van de bas in jouw mixen terug te horen. In principe kun je met de monitoring hetzelfde bereiken als met een subwoofer, maar dan zonder een flinke investering. Je ervaart namelijk hetzelfde gebruiksgemak en kunt verschillende instellingen plaatsen om het beste resultaat te behalen. Verschillende professionele studio’s maken hier gebruik van om de mixen op een goede manier af te gaan luisteren. Je hoort direct waar nog extra werk aan te behalen is en kunt weer aan de slag gaan met het optimaliseren van de mixen voor jouw klanten. 

Meerdere prijsklassen terug te vinden 

Studio monitoring kan in verschillende prijsklassen. Professionals zullen vaak voor de nieuwere apparaten kijken, omdat hier weer meer functies op te vinden zijn. Echter kun je met een beginnende studio ook gaan kijken naar een van de tweedehands apparaten. Zo heb je met een lager bedrag dezelfde ervaring en kun je bekijken of een bepaald merk iets voor jou gaat zijn. Door een maximumbedrag op te stellen hoef je ook niet door een groot aantal mogelijkheden te scrollen om bij de beste aankoop uit te komen. Dit maakt jouw zoektocht wellicht iets eenvoudiger en je hebt de beschikking over een groot aantal merken. 

Specificaties en de grootte van de monitoren 

Bij studio monitoring heb je ook de keuze uit verschillende formaten. Hierbij kun je gaan kijken naar de grote van jouw studio. Voor de grootste studio’s kunnen de grotere monitoren een beter effect geven dan bij de kleinere studio’s. Door te bepalen welk formaat jij nodig hebt, zullen er ongetwijfeld weer een aantal modellen af gaan vallen. De kunt dan de specificaties naast elkaar gaan leggen voor jouw definitieve keuze. Met de ene monitor kun je namelijk meer dan met de andere en het is afhankelijk van jouw werkzaamheden welke het beste bij je past. 

Aan de hand van advies 

Het is belangrijk dat je altijd alles zo goed mogelijk uit gaat zoeken voordat je overgaat op studio monitoring. Je kunt daarom ook advies opvragen bij professionals. Mensen met een eigen studio of de medewerkers van een winkel kunnen jou namelijk ook altijd op de goede weg helpen. Uiteindelijk moet jouw investering iets op gaan leveren en dat kan alleen wanneer je de beste keuze maakt voor jouw apparatuur. Jouw studio gaat er uiteindelijk uitzien alsof je al jaren in het vak zit en de eindproducten zullen in tijden niet meer zo goed hebben geklonken.