Plastic electronics op innovatieve manieren in te zetten

Plastic electronics

Plastic electronics zijn een soort gedrukte elektronische schakelingen. Het is een speciale print techniek die veel verschillende dingen mogelijk maakt. Jij kunt het echt op een heleboel innovatieve manieren in zetten. Zelf heb ik er een aantal jaar geleden kennis mee gemaakt. Ik was naar de optie aan het kijken hoe ik led-applicaties in kleding kon verwerken. Dat was best wel even een zoektocht. Zeker omdat ik er eigenlijk niet zoveel van af wist, wist ik ook niet zo goed waarnaar ik opzoek was. Uiteindelijk kwam ik uit bij het bedrijf Metafas terecht en zij hadden de oplossing naar waar ik opzoek was.

print-methodes

Plastic electronics op kleding printen

Plastic electronics kunnen op verschillende materialen geprint worden. Naast dat het op kleding kan, kan het ook papier, karton, folie en andere materialen. Dat maakt het een heel interessante en vernieuwende manier van printen. Omdat ik graag meer wilde weten over deze speciale print techniek maakte ik een afspraak bij het bedrijf Metafas om langs te gaan. Ik werd hartelijk ontvangen op het kantoor bij hen. Een vriendelijke medewerker gaf mij een rondleiding en vertelde allemaal leuke feitjes en weetjes over wat zijn bedrijf doet. Het was echt een hele leuke en leerzame middag.

print-methodes

Maak apparaten ‘smart’

Met plastic electronics kun jij een apparaat ‘smart’ maken als het ware. Dat komt omdat jij op een stof iets kan printen waardoor het bijvoorbeeld met Wi-Fi kan verbinden. De print techniek kan dus op verschillende manieren ingezet worden. De mogelijkheid om led-applicaties op kleding drukken is dan ook zeker mogelijk bij het bedrijf Metafas. Ik legde mijn wensen aan hen voor en ik was blij om te horen dat zij die voor mij konden verwerkelijken. Ik ben zeer onder de indruk van deze innovatieve print techniek en wil er zeker meer over te weten komen.