Gratis je oude computers inleveren

kh logo

Het kan voorkomen wanneer je bijvoorbeeld in de ICT werkt dat je computers of laptops na enkele jaren het al beginnen te begeven. Dit is logisch aangezien je veel gebruikt maakt van je laptop of computer en dit op een gegeven moment zijn tol gaat eisen. Dit kan bovendien ook komen wanneer je niet in de ICT werkt, maar bijvoorbeeld veel gebruik maakt van zware applicaties. Wanneer je van plan bent om te gaan voor je oude computers inleveren dan hoef je hier niet altijd voor te betalen. Er zijn namelijk genoeg bedrijven die je computer gratis willen hebben en deze vervolgens ook nog duurzaam recyclen.

Duurzaam

kh metals

Wanneer je gaat voor je oude computers inleveren dan is het goed om te kijken of je hierbij aan het milieu kunt meedenken. Dit kun je doen om bijvoorbeeld je computer of laptop bij een recyclebedrijf te laten doen die dit duurzaam voor je kan doen. Op deze manier wordt bijvoorbeeld je computer op een goede manier vernietigd zodat er zo min mogelijk schade aan het milieu wordt verricht. Dit is in de meeste bovendien in de meeste gevallen ook nog eens gratis. Op deze manier kost het je dus nog eens niet veel en denk je toch nog aan het milieu.

Je data vernietigen

Als je van plan bent om je oude computer weg te doen, dan is het goed om te kijken wat voor een informatie je nog op je oude computer hebt staan. Op een computer heb je namelijk in de meeste gevallen een harde schijf waarop alles opgeslagen staat wat je maar kunt bedenken. Denk hierbij aan gevoelige informatie die je liever voor jezelf wilt houden. Als je gaat voor je oude computers inleveren dan is het dus ook goed om te kijken of je data dan goed wordt vernietigd. Wanneer dit niet goed gebeurd dan kan het dus zomaar zijn dat je gegevens op straat komen te liggen die je daar liever niet wilt hebben.

Opruiming

Wanneer je een kantoor hebt en hier voor iedere werknemer een computer hebt staan, dan is het normaal dat je om de zoveel jaar nieuwe computers voor je werknemers moet aanschaffen. De oude computers inleveren is dan een goede optie omdat andere mensen of bedrijven hier dan nog wat aan hebben. Een voordeel aan zoveel computers hebben is dat er bedrijven zijn die dit makkelijk voor je kunnen verwerken en er in sommige gevallen ook nog voor je aan kunnen verdienen. Zo kan je dus voor oude computers ook nog eens geld krijgen!

Ophaaldienst

Als je veel computers hebt en het eigenlijk niet mogelijk is om deze snel in een keer weg te kunnen brengen dan is hier gelukkig een oplossing voor. Zo kan je oude computers inleveren bij bedrijven, maar deze bedrijven kunnen grote hoeveelheden apparatuur ook bij je bedrijf op komen halen. Op deze manier kost het jou of je werknemers weinig energie, maar kan je toch alle apparatuur makkelijk weg krijgen uit je kantoor.