5 tips zodat je bespaart op je inktkosten

printer

Tegenwoordig gaat haast alles via de digitale snelweg. Toch moeten er toch nog regelmatig dingen worden uitgeprint. Niet alleen op kantoor maar ook thuis kom je er soms gewoon niet onderuit. Natuurlijk wil je niet al te veel geld uitgeven aan inkt.

Om ervoor te zorgen dat je steeds opnieuw inktcartridges moet kopen kijk je natuurlijk eerst bij aankoop van je printer of deze zuinig is met inkt. Er zijn nog een aantal dingen waarbij je flink kan besparen op je inktkosten.

Kies voor een huismerk cartridge

Of je nou HP-cartridges of inkt voor je Epson, Brother of Canon printer nodig hebt, je kan ze allemaal bestellen bij Inktentonervoordeel.nl. Omdat ze hier huismerken verkopen die zeker net zo goed zijn als die van de bekende merken alleen dan een stuk voordeliger, begin je al meteen met besparen op je inktkosten.

Om ervoor te zorgen dat je nog minder inkt hoeft te gebruiken zijn er natuurlijk nog een paar slimme tips die we je zeker niet willen onthouden. Als je rekening houdt met de volgende punten bespaar je al snel een flink geldbedrag wat je weer aan andere dingen kan besteden!

Let op het gebruikte lettertype

Het zal je vast wel bekend zijn dat je tijdens het printen van een tekst kan kiezen uit verschillende lettertypes. Bijvoorbeeld het lettertype Century Gothic gebruikt ongeveer 25 % meer inkt dan de versie Arial.

Wil je nog meer inkt besparen kies van eens voor het lettertype Ecofont. In dit lettertype zijn hele kleine gaatjes verwerkt die je met het blote oog niet kan zien. Op die manier kan je dus inkt besparen zonder dat iemand het verschil kan zien.

Spaar je printwerk op

De meeste printers zijn een behoorlijk lange tijd bezig om op te starten. De reden hiervan is dat de meeste printers worden schoongemaakt terwijl ze aan het opstarten zijn. Omdat dit schoonmaken gebeurt met dure inkt is dat natuurlijk wel een beetje jammer.

Daarom is het verstandig om je printer op standby te laten staan. Wat ook een goed idee is, je spaart je printwerk net zo lang op totdat je een flink aantal prints moet maken. Zo bespaar je ook weer aanzienlijk op je inktvoorraad.

printer

Print niet in kleur

Zwarte cartridges zijn over het algemeen veel goedkoper dan de kleurencartridges. Daarom is het voor je gaat printen slim om eerst te kijken of je eventuele afbeeldingen kan verwijderen of dat je de pagina’s af kan drukken in zwart/wit. Hiervoor kies je in het menu de optie “gebruik alleen zwarte inkt”.

Wees zuinig

Kijk voor je gaat printen eerst of het echt nodig is. Als je een tekst toch graag op papier hebt, kies dan voor de optie concept of snel printen. Zo bespaar je tot de helft minder inkt!

Huismerk cartridges die passen in Canon, Brother en Epson koop je bij Inktentonervoordeel.nl. Er zijn ook inktcartridges te koop die dezelfde afmetingen hebben als originele HP-cartridges. Door hiervoor te kiezen bespaar je makkelijk op je inkt!