Website trends van 2019

Een complete website is momenteel niet meer weg te denken. Sommige websites worden zelfs voor tienduizenden euro’s gebouwd. Je kan het zo gek maken als je wilt. De markt op dit moment veranderd heel snel. Het is een goed plan om op de hoogte te zijn wat er allemaal afspeelt op de markt. Dagelijks lees ik inspiratie blogs en ben ik lid van een community groep. Verder volg ik ook een technologie blog

UX 

Misschien is UX totaal onbekend voor jouw maar voor velen ook niet! UX staat voor user experience. Dit houdt in dat er rekening wordt gehouden met de gebruikerservaring. Veel websites en applicaties maken gebruik van een UX designer. De UX designer zet de gebruiker op de éérste plek. Tijdens dit proces wordt er gebruik gemaakt van meerder methodes. Methodes zoals gebruikerstesten en wireframing zijn een groot begrip. 

Responsive

Responsive design is niet meer weg te denken. Responsive design houdt in dat de website toegankelijk is op verschillende apparaten. Van telefoonschermen tot tablet schermen. Als een website niet goed toegankelijk is op een device dan zijn de gebruikers sneller geneigd om de website te verlaten. Bij responsieve design is het belangrijk dat je het goed test op verschillende apparaten en browsers. Het kan soms zijn dat de website er totaal anders uitziet op verschillende browsers. 

Animaties 

Mini animaties die een website nog smoother maakt. Je ziet het steeds vaker en vaker voorbij komen. Een animatie als je op een button klikt of een hele uitgebreide animatie over heel de pagina heen. Tegenwoordig vinden mensen dit vernieuwend en beschouwen ze het als een aangename verrassing. 

Websites komen en gaan maar innovatie blijft voor altijd bestaan. Blijven innoveren is belangrijk voor de markt. Op technologie.nl vind je veel informatie over nieuwe technologie an gadgets.