Wat is het voordeel van een GPS voertuigvolgsysteem?

gps voertuigvolgsysteem

Toen wij als pakketbezorgdienst merkten dat de brandstofprijzen stegen, moesten wij kijken hoe wij ons bedrijf staande konden houden. De afgelopen jaren hebben wij namelijk al heel veel meer kosten moeten maken en als wij nu niet adequaat zouden reageren, zouden wij onze klanten hogere facturen moeten sturen. Dat is doorgaans iets waar zij niet blij van worden en dus hebben wij gekeken of wij effectiever konden gaan werken. Wij wisten dat er bij ons op het gebied van de planning nog wel het een en ander verbeterd kon worden en dus hebben wij gekeken waar wij kansen konden pakken. Dat bleek te zijn op het vlak van het GPS voertuigvolgsysteem. Wanneer wij met een GPS voertuigvolgsysteem zouden gaan werken, dan zouden wij veel beter zicht hebben op ons wagenpark. Ik leg u graag uit hoe dat uiteindelijk tot een forse kostenbesparing heeft geleid.

Meer overzicht dankzij een GPS voertuigvolgsysteem

Wij merkten dat het vaak gebeurde dat wij een verzoek van een klant kregen die wij niet optimaal konden inwilligen. De klant wilde bijvoorbeeld ergens een extra pakketje laten bezorgen, maar wij hadden geen zicht op welke chauffeurs in de buurt van de klant waren. Daardoor kwam het vaak voor dat wij een chauffeur die heel ver weg was, naar deze klant moesten sturen. Wij wilden daarom graag met een GPS voertuigvolgsysteem gaan werken. Wij zijn gaan kijken welk bedrijf ons aan een goed GPS voertuigvolgsysteem kon helpen en zodoende zijn wij terechtgekomen bij verizonconnect.com. Deze mensen hebben een GPS voertuigvolgsysteem gemaakt waarmee je heel goed uit de voeten kunt. Wij hebben ons goed in dit GPS voertuigvolgsysteem verdiept en wij konden eigenlijk maar een conclusie trekken: dit systeem hadden wij nodig. Wij maken inmiddels al geruime tijd gebruik van dit systeem en wij merken dat wij meer overzicht hebben over ons wagenpark, maar ook dat wij onze vaste lasten hebben zien dalen.

Een GPS voertuigvolgsysteem komt met veel voordelen

Een van de grote voordelen van een GPS voertuigvolgsysteem is dat je altijd kunt zien waar een chauffeur is. Belt een klant nu met een extra verzoek, dan kunnen wij gelijk zien wie het dichtst bij de klant is en wie dus de opdracht kan aannemen. Ook kunnen wij de klant veel beter op de hoogte houden van de voortgang van het werk waardoor deze ook beter weet waar deze aan toe is. Een ander bijkomend voordeel is dat wij door dit GPS voertuigvolgsysteem beter met onze mensen kunnen communiceren. Dit voorkomt onnodige ritjes en wij zien dan ook dat onze vaste lasten sterk gedaald zijn en dat terwijl de benzineprijzen alleen maar zijn gestegen.

Wilt u meer lezen?

Mocht u meer willen lezen over de voordelen van een GPS voertuigvolgsysteem, dan kunt u altijd een keer naar de site verizonconnect.com surfen. U kunt hier ook een gratis demonstratie van 15 minuten aanvragen. Tijdens deze demo worden alle ins en outs getoond door een medewerker van dit bedrijf. Ik kan u dit zeer aanraden.