Voor- en nadelen van Raspberry Pi

De Raspberry Pi Foundation heeft in samenwerking met Broadcom een ​​compacte computer met één bord gecreëerd die bekend staat als de Raspberry Pi. Het oorspronkelijke doel van het Raspberry Pi-project was het onderwijzen van informatica op scholen te bevorderen. Het oorspronkelijke model bleek populairder dan verwacht en verkocht buiten de beoogde markt voor doeleinden zoals robotica. Vanwege de lage kosten, veelzijdigheid en open architectuur wordt het vaak gebruikt in een verscheidenheid aan toepassingen, waaronder weer monitoring. Vanwege de ondersteuning voor HDMI- en USB-apparaten wordt het vaak gebruikt door computer- en elektronische liefhebbers. Meer informatie op de website van sossultions.nl.

Voordelen:

Deze microcomputer is nuttig voor kleine bedrijven met beperkte middelen om hun product te gebruiken of om nieuwe technologie te bouwen waarin het product wordt geïntegreerd. Eigenaren van kleine bedrijven kunnen het gebruiken om elke kleine operatie te automatiseren, zoals het runnen van een website of het gebruiken van de Pi als een kleine database en videoserver. Omdat het product is ontworpen om de jongere generatie te leren programmeren, is er niet veel programmeerkennis voor nodig. Python, de programmeertaal die door Pi wordt gebruikt, is gemakkelijker te leren dan andere beschikbare talen. Het verbetert de leesbaarheid van de code en stelt de gebruiker in staat concepten in minder regels te typen. Het product zorgt voor veel experimenten en transformatie naar iets anders. De SD-kaarten op het bord kunnen gemakkelijk worden vervangen, zodat u de mogelijkheden van het apparaat kunt wijzigen zonder dat u veel tijd hoeft te besteden aan het opnieuw installeren van de software. Dit zijn enkele van de voordelen die ervoor moeten zorgen dat u Raspberry PI online kopen.

Nadelen:

Raspberry Pi is geen vervanging voor een computer en de CPU is niet zo snel. Het downloaden en installeren van applicaties kost tijd, daarom kunt u geen ingewikkelde multitasking uitvoeren. Andere besturingssystemen, zoals Windows, zijn niet compatibel. Dit is geschikt voor mensen die een apparaat willen dat ze kunnen aanpassen aan hun eigen eisen en smaak, in plaats van mensen die gewoon snel een klus willen klaren. Ondernemers moeten bepalen of het extra werk de moeite waard is. Dit product is niet gunstig voor grotere bedrijven die al grote servers hebben, d.w.z. die alles uitvoeren wat dit product doet.