Led scherm voor videobeelden via de computer

Led scherm

Een led scherm wordt vaak gebruikt om via een computer beelden weer te geven op locaties waar veel mensen samenkomen. Doordat een led scherm modulair is opgebouwd kan men een groot led scherm bouwen van vele vierkante meters. Zo zijn video’s en afbeeldingen ook op een grote afstand goed te zien. Bedrijven huren led schermen Er zijn bedrijven die dit soort led schermen willen huren voor een evenement maar er zijn ook bedrijven die meer zichtbaarheid aan hun bedrijfspand willen geven en dus een led scherm in de showroom plaatsen of bijten op het terrein. Omdat een led scherm vrij prijzig is worden dit soort led schermen vaak niet gekocht maar vaak gehuurd.

Led scherm als digitaal billboard

Deze led schermen worden ook steeds vaker als digitale billboards gebruikt. Je ziet ze ook langs de snelweg. Van tientallen m2 groot. Zo hoeven ze geen posters meer te plakken maar kunnen er gewoon met een druk op de knop via de computer andere beelden worden weergegeven. Er zijn partijen, bv Interbest en Doha, die momenteel alle reclamemasten die langs de snelweg staan van statische reclame naar digitale reclame omvormen. Zo kan er snel op de wensen van de klant worden ingespeeld en kunnen reclameboodschappen snel worden aangepast.

De aansturing van het led scherm

Om de beelden op het led scherm te krijgen zijn er diverse mogelijkheden. Zo kan er een videokaart in het scherm worden geplaatst waar de gegevens vanaf de computer naar worden geupload. Zo werkt het led scherm stand-alone en is er geen directe verbinding met het led scherm nodig. Dit wordt vaak gebruikt bij de reclamemasten. Als u bijvoorbeeld een live evenement wilt verslaan dan kunt u kiezen voor een videoprocessor. Hier kunnen camera’s op worden aangesloten. Ook is het dan mogelijk om beelden 1 op 1 vanaf een laptop op het led scherm weer te geven. Wilt u meer informatie over een led scherm ga dan naar de website van leddisplayexpert