Jouw droomkeuken betaalbaar maken? Zo doe je dat!

Alle keukenprins(essen) onder ons hebben wel een droomkeuken. Maar vaak hangt er wel een prijskaartje aan deze keuken. Daarom blijft het vaak ook een droom. Maar dromen kunnen ook uitkomen! Vooral met de onderstaande tip kan jouw droom werkelijkheid worden. Wie wilt dat nou niet? 

DIY 

Do it yourself, dit begrip kan je heel breed trekken. Zo kan je, als je handig bent, heel je keuken zelf maken. Dit kan wel een tijdrovend klusje zijn en het vergt precisie. Maar je kan het ook kleiner aanpakken. Zoals zelf de keukenkastjes schilderen of de keuken zelf monteren. Hiermee bespaar je veel geld in manuren. 

Goedkope apparatuur 

Een grote kostenpost voor een keuken is al het apparatuur wat erin gaat. Denk hierbij aan een koelkast, oven, vriezer, vaatwasser enz. Dit is bij elkaar een groot bedrag. Maar ook dit kan je betaalbaarder maken. Zo heb je plekken waar je deze apparatuur in de outlet kan kopen. Dit gaat dan vaak over b keuze witgoed. Dit houdt in dat de apparatuur bijvoorbeeld een krasje hebben door transportschade, maar voor de rest nog helemaal nieuw zijn. Dit witgoed is dan ook nog meer dan prima om in jouw keuken te plaatsen. Zo heb je dan toch nog jouw geliefde inbouwoven voor een prikkie. 

Zoeken naar de goedkoopste 

De meeste mensen halen hun keuken bij een keukenboer. Vaak is dit ook het meest handige. Maar dit is niet altijd het voordeligst. Het is wel een tijdrovend klusje maar je kan natuurlijk altijd opzoek naar verschillende plekken waar bepaalde onderdelen het goedkoopste zijn. Zo kan je bijvoorbeeld de kastjes ergens bestellen en dan het keukenblad weer ergens anders. 

Hou je bestaande keuken 

Wat ook een goede tip kan zijn, is om gewoon te kijken naar je huidige keuken. Maar pas deze zo aan dat het jouw droomkeuken wordt. Een hele nieuwe keuken kost natuurlijk veel meer dan een keuken die je maar deels vernieuwd. Dus kijk simpelweg naar elementen die je nog kan hergebruiken. Een ander kleurtje verf op de keukenkastjes kan al veel doen! 

Hopelijk hebben de bovenstaande tips jouw gemotiveerd om toch echt je droomkeuken te gaan realiseren. Dit zal je gerechten ook ten goede komen. Eet Smakelijk!