Het voordeel van kwaliteitsmanagement software

Werknemers kunnen al snel zien wanneer iets fout gaat in het bedrijf, hoe dit beter kan, hoe dit sneller opgelost kan worden, en welke handeling makkelijker kunnen. Als werkgever heb je hier minder zicht over en dit zorgt soms voor een aantal communicatieproblemen tussen werknemer en werkgever. Daarom is het soms handig om kwaliteitsmanagement software te installeren. Alleen is de vraag nu wat dat precies inhoud? Daar helpen we je mee in dit artikel, wij gaan je namelijk uitleggen wat kwaliteitsmanagement software is en waarom je dit zou moeten gebruiken in jouw bedrijf! (Pepperflow)

De software

De software is ontstaan uit kwaliteitsmanagement zelf. Daarom bespreken we eerst wat dit is. Kwaliteitsmanagement neemt elke afdeling van het bedrijf onder de loop dat meewerkt aan het process van het product dat geleverd moet worden of de dienst die gedaan moet worden. Het gaat dus door het gehele bedrijf heen en laat geen steen omgekeerd, de afdeling die in direct contact staat wordt echter streng nagekeken. Wat kwaliteitsmanagement als centraal punt neemt is de klant, daarom volgen ze het proces ook helemaal tot aan de klant (de verkoop of bezorging is dus ook van belang in het nakijk proces).

Kwaliteitsmanagement software maakt voor dit nakijk proces een stappenplan ter bevordering van het werk. Om alles zo goed en efficiënt te maken zorg je er niet alleen voor dat de klant tevreden is, je maakt er ook winst op! Dit zal allemaal blijken wanneer het werkprocess verbetert is en de omzet is berekend en vergeleken.

De voordelen van kwaliteitsmanagement software

De volgende voordelen zetten we op een rijtje als kwaliteitsmanagement software gebruikt wordt in een bedrijf:

  • Minder kosten en meer rendement
  • Producten en diensten krijgen (meer) aantoonbaarheid
  • De klanttevredenheid gaat omhoog
  • Het geeft een duidelijke structuur aan het bedrijf en het werkproces
  • Er is aansprakelijkheid wanneer er iets fout gaat.

Mocht u toch iets anders zoeken dan kunt u ook gebruik maken van planning and control.