Het afsluiten van een abonnement om te bellen, sms’en en om data te verbruiken

Als je voor jezelf ervoor kiest om een abonnement af te sluiten voor je telefoon bestaan er verschillende opties waar je uit kan kiezen. Er worden verschillende soorten telefoonabonnementen aangeboden op de markt. Hier vind je een overzicht van telefoon abonnement aanbiedingen. Zo heb je als eerste het telefoonabonnement wat misschien wel het meest populair is onder de telefoongebruikers. Dit is het Sim Only abonnement. Bij dit soort abonnementen krijg je per maand een pakket met een hoeveelheid aantal belminuten, sms’jes en data. Je krijgt bij dit abonnement geen telefoon erbij. 

Geen maandelijks abonnement maar flexibel zijn met een prepaidkaart

Er zijn naast het Sim Only abonnement zoals genoemd veel meer opties waar je uit kan kiezen. Zo heb je ook de mogelijkheid om een prepaid kaart te kopen. Bij een prepaid kaart kan je elk moment je kaart opwaarderen, hierdoor zit je dus niet vast aan maandelijkse kosten en gebruik je ook alleen maar wat je hebt gekocht. Je kan zo helemaal voor jezelf indelen wat je per maand wilt gaan gebruiken. Dit kan handig zijn als je de ene maand niet veel data en belminuten gebruikt en misschien een andere maand op vakantie gaat dus dan wat meer data en belminuten nodig hebt. Wel is te zien dat de prepaid kaart onder de telefoongebruikers ver van de populairste opties is, ondanks de flexibiliteit. Je moet deze kaart immers wel elke keer zelf opwaarderen, wat bij een maandelijks abonnement natuurlijk niet nodig is. 

Het afsluiten van een telefoon abonnement

Wanneer je een telefoon abonnement wilt afsluiten kan dit bijna bij iedere provider. Het is handig dat je eerst een telefoon kiest en daarna pas gaat kijken naar welk abonnement je wilt hebben. Bij het afsluiten van een abonnement zitten hierin de kosten voor de belminuten, sms’jes, data en de kosten van de telefoon. Al deze kosten worden dan maandelijks betaald. Je kan voor jezelf kijken of je veel belt of veel gebruik maakt van data. Hierop kan je dan ook je abonnement aanpassen, je abonnement wordt natuurlijk duurder wanneer je meer data en belminuten hebt. Meestal lopen abonnementen voor ongeveer 2 jaar, je hebt ook verschillende soorten abonnementen die misschien langer of korter lopen. 

Wat als je abonnement verlopen is?

Als je abonnement is verlopen heb je jouw telefoon afbetaald en is je telefoon van jezelf. Het kan zijn dat je van je provider een nieuwe aanbieding krijgt voor een nieuw toestel met een nieuw abonnement. Hierdoor wordt je abonnement verlengd en krijg je ook meteen een nieuw toestel. Het is handig voordat je een abonnement afsluit dat je verschillende winkels of websites langs gaat om te kijken waar voor jouw de beste deals te vinden zijn. Je kunt het beste voor jezelf eerst onderzoek doen voordat je meteen een abonnement afsluit.