De voordelen van Fleet FMS voor uw bedrijf

Fleet FMS kan worden gebruikt om de efficiëntie van de logistiek te verhogen. Daarnaast is dit systeem ook nuttig om de veiligheid van chauffeurs en voertuigen te vergroten. Data to Track biedt een fleet systeem voor uw bedrijf. Via dit programma kan het bedrijf operationele zaken als het rijgedrag en het brandstofverbruik monitoren. Zo kan de organisatie bijvoorbeeld het gebruik van cruise control, snelheid, koppel of toerental en remgedrag monitoren. Als alles naar behoren verloopt, kan dit de kans op een ongeval verkleinen. Ongetwijfeld kan de veiligheid van de bestuurder worden verbeterd met behulp van dit systeem.

Fleet FMS gebruiken voor kostenefficiëntie

Het bijhouden van de brandstofkosten kan een uitdagende taak zijn. Het brandstofverbruik budget kan de grootste kostenpost zijn voor de logistieke sector. Daarom moet u het brandstofverbruik bijhouden om het in uw bedrijf efficiënter te maken. De eenvoudigste manier om de brandstofkosten te beheersen, is door Fleet Management Software te gebruiken. De wagenparkbeheerder kan de manier vinden om brandstof te besparen. De studie stelt dat u de winst met 31% kunt verhogen als u 10% van de brandstofkosten kunt verlagen. Fleet FMS geeft een gedetailleerd rapport over de voertuiginformatie. Op basis van dit rapport kan de wagenparkbeheerder de verbetering bepalen om de kosten te verlagen.

Fleet FMS gebruiken voor voertuigonderhoud

Fleet FMS geeft de details over de voertuigen. Op deze manier kan het bedrijf het onderhoudsschema regelen om de onderhoudskosten te beheersen. Het bedrijf heeft informatie nodig over brandstofverbruik, motoruren en afstanden om het onderhoudsschema op te stellen. Fleet FMS levert ook de gegevens die nodig zijn om enkele problemen in het voertuig te identificeren. Zo kan de wagenparkbeheerder het reparatie schema aanpassen. Het preventieve onderhoudsplan is de meest effectieve manier om de onderhoudskosten te besparen. Met dit voordeel zou elk logistiek bedrijf moeten investeren in Fleet FMS voor zakelijke efficiëntie.