De lucht wordt slecht. Wat kunnen we eraan doen? Een ionisator biedt opties!

Het antwoord op onze titel is ionisator! Met de huidige kwaliteit van de buitenlucht is het niet vreemd om deze vraag te stellen, omdat we ons zorgen maken over het soort lucht dat we inademen. Welnu, we kunnen zeggen dat de buitenlucht een probleem is dat alleen God kan oplossen, maar we kunnen het van binnenuit aanpakken, namelijk binnenshuis. Stof, giftige stoffen en ziektekiemen kunnen leiden tot een slechte kwaliteit van de binnenlucht. Dit kan, als het lang blijft hangen, slechte gevolgen hebben voor je ademhaling en je gezondheid. Het kan leiden tot nare aandoeningen zoals astma. Daarom hebben wij een ionisator als oplossing gepresenteerd.

wat is een ionisator?

Een ionisator is een apparaat dat bepaalde deeltjes in de lucht verwijdert met behulp van negatieve ionen. Het doel ervan is om luchtdeeltjes te laten bezinken en uit de lucht te halen. Wij bespreken hier de voor- en nadelen van een ionisator, zodat je zelf kunt beslissen of het de moeite waard is om het te kopen of niet.

Hier zijn enkele voordelen van de ionisator:

 • Het remt tegen virussen, bacteriën en schimmelsoorten zoals covid – 19. Ja, dat is waar! Je kunt covid voorkomen met dit apparaat.
 • Het kan stress verminderen. Als je meer kwaliteitszuurstof inademt, ben je meer stressvrij omdat je helderder denkt.
 • Het kan slaappatronen reguleren.
 • Het kan de immuunfuncties verhogen.
 • Het kan uw stemming stabiliseren.

Hoewel er voordelen zijn, zijn er altijd nadelen aan het gebruik van dit apparaat, zoals:

 • Dit apparaat kan geen grote deeltjes zoals stof, huidschilfers en pollen verwijderen. Als je astma of allergieën hebt, is het misschien toch niet handig.
 • Dit apparaat kan geen geuren en gassen zoals VOC’s vernietigen, een vervuilende stof in huis die ernstige gezondheidsproblemen kan veroorzaken.
 • Dit apparaat geeft ozon af in de lucht, wat kan leiden tot keelirritatie, pijn op de borst, hoesten, kortademigheid, ademhalingsmoeilijkheden, verminderde longfunctie, verergering van astma, hoger risico op luchtweginfecties, longontsteking, en nog veel meer.

Hier zijn enkele soorten ionisatoren die op de markt verkrijgbaar zijn:

 • Bipolair, dat is het type apparaat dat positieve en negatieve luchtionen produceert die gewoonlijk in HVAC-systemen worden gebruikt. Het is nog steeds beperkt omdat het nog steeds nieuw wordt gevonden.
 • Ionisator op ventilatoren die het type ventilator is dat roterende bladen gebruikt om lucht te circuleren die helpt om de ventilatie in een kamer te verhogen. Veel ventilatoren hebben tegenwoordig een ioniserende instelling.
 • Luchtreiniger met ionisator is een apparaat dat schadelijke deeltjes uit de lucht verwijdert. Meestal bekend als kamerluchtreiniger, draagbare luchtreiniger en luchtontsmetter.

Ionisator: lucht van betere kwaliteit inademen

Dit apparaat heeft zijn voor- en nadelen, maar in het algemeen kunnen we zien dat het zeker helpt tegen luchtvervuiling. Net zoals we nog steeds vechten tegen de wereldwijde epidemie van de covid – 19, helpt het ons zeker om het niet te krijgen. Thuis en op het werk helpt het ons al om lucht van betere kwaliteit in te ademen dan anderen. Kortom, wij geloven dat dit apparaat de moeite waard is om te kopen met elke cent die we bezitten. Gezondheid is belangrijk. Begin met wat je inademt. Als je nog vragen hebt, ga dan naar www.proairtech.nl